Barion Pixel

Bemutatjuk az innovatív terápiás szemüveglencsét a gyermekkori rövidlátás kezelésére!

A HOYA szemüveglencséket forgalmazó és 2001 óta működő SZEZSI OPTIKA azon kevés látszerész üzletek közé tartozik, ahol az optikai piacon áttörésnek számító új HOYA szemüveglencse, a MiYOSMART már elérhető a szemüvegviselő gyermekek számára.  

A hosszú órákon át tartó okostelefonozás, számítógépezés, videójátékozás, és a mesterséges fény mellett tanulás, illetve a szabadban eltöltött egyre kevesebb idő (ahol a szemnek távolra kell tekintenie) miatt a rövidlátás rohamosan növekszik a gyerekek körében.

Az alapításának 80. évfordulóját idén ünneplő japán szemüveglencse gyártó cég, a HOYA azonban egy forradalmi megoldással állt elő a gyerekkori myopia, azaz rövidlátás kezelésére. A világon elsőként sikerült egy olyan szemüveglencsét kifejlesztenie, amely nagy hatékonysággal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét.

Ezzel az új és különleges megoldással az innovációban úttörőnek számító japán lencsegyártó, a HOYA a világon az első, amely a világszerte, így Magyarországon is rohamosan növekvő tendenciát mutató myopia ütemének lelassítását egy szemüveglencse segítségével teszi elérhetővé – nyilatkozta Szelezsán Dénes, a Szezsi Optika tulajdonosa.

– A rendszeres szemvizsgálat a gyerekeknél kiemelten fontos, mert a rövidlátás növekedése hosszú távon akár súlyos szemészeti elváltozásokat is okozhat. A látásromlás lassításával azonban ezeknek az elváltozásoknak a kialakulási esélye csökkenthető. A MiYOSMART lencsével a szülők nagy lépést tehetnek afelé, hogy gyermekük látását es fejlődését hosszútávon megóvják – hangsúlyozta a szakember.

A magyar piacon 2021. augusztus 1. óta elérhető forradalmi szemüveglencse az elvégzett klinikai kutatások szerint akár 60%-kal képes lelassítani a rövidlátó gyerekek látásromlásának növekedési ütemét. Ezt a hatást a hongkongi Polytechnik Egyetemmel közösen kifejlesztett egyedülálló technológia és a szemüveglencsében elhelyezkedő, méhkaptár alakú apró lencseszigetek speciális elosztása fejti ki. – Ez a speciális lencsekialakítás lehetővé teszi, hogy a lencsével a rövidlátó gyerekek élesen és jól lássanak, miközben a rövidlátás növekedési üteme is lassul, ily módon a dioptriájuk jóval kisebb mértékbe növekszik – mondta Szelezsán Dénes majd hozzátette: – A MiYOSMART terápiás szemüveglencse megjelenésében nagyon hasonlít a hagyományos egyfókuszú szemüveglencsékhez, külső szemlélő számára esztétikailag nagy fokú különbség nem is igazán észlelhető.

  1. A szakmai protokoll szerint a MiYOSMART lencsét viselő gyerekeknek rendszeres látszerészeti, illetve szemész szakorvos által végzett kontrollvizsgálatokon kell részt venniük.
  2. A folyamatos ellenőrzés révén a látásgondozásban részt vevő szakemberek folyamatos megfigyelés és kontroll alatt tudják tartani a gyermek szemészeti állapotát és biztosítani tudják, hogy a MiYOSMART lencsével készült szemüveg megfelelő pozícióban helyezkedjen el a gyerek szeme előtt.
  3. A precíz viselet tehát hozzájárul eme terápiás lencse pozitív tulajdonságainak kiemeléséhez!
  4. A helytelen illesztés és viselet erősen csökkentheti a Miyosmart lencse előnyeit.
  5. Törekednünk kell a terápiás lencse folyamatos, helyes állásban történő viseletére, így érhetjük el a tökéletes végeredményt, a gyermek szemének helyes fejlődédét.

Egy speciális képzés sikeres teljesítésével optikánk is jogosulttá vált a MiYOSMART lencsék forgalmazására, melyre nagyon büszkék vagyunk – mondta el Szelezsán Dénes – A több mint 21 éves tapasztalatunknak, illetve a képzésen megszerzett tudásnak köszönhetően optikánkban felkészült csapattal várjuk a rövidlátással küzdő és a MiYOSMART lencse iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket! A precíz szemészeti vizsgálatokat végzi a nagy szaktudású Dr. Jánossy Ágnes gyermekszemész, főorvos és aki a lencséket rendeli, a megfelelő keretekbe illeszti és fejre adaptálja Szelezsán Dénes optikus mester.

Hívjanak, keressenek minket bizalommal!

 

További információk és elérhetőségek:

SZEZSI OPTIKA

6722 Szeged, Boldogasszony sgt.35.

Tel.: 62/444-208; 20/244-7776

*Lam CSY, Tang WC, Tse DY, Lee RPK, Chun RKM, Hasegawa K, Qi H, Hatanaka T, To CH. Defocus Incorporated Multiple Segments (DIMS) spectacle lenses slow myopia progression: a 2-year randomised clinical trial. British Journal of Ophthalmology. Published Online First: 29 May 2019. doi: 10.1136/bjophthalmol-2018-313739.

A MiYOSMART szemüveglencse hatásosságára (60%) történő utalás kapcsán kötelező és elengedhetetlen a lábjegyzetben megjelölt fenti, szakmai folyóiratban megjelent cikk hivatkozás feltüntetése!